Pre Loader

HOE KAN EEN HOOFDAANNEMER DE BOUWWERKZAAMHEDEN VERBETEREN EN HET RISICO VAN ZIJN PROJECTEN VERMINDEREN?

Een bedrijf dat een project uitvoert als hoofdaannemer staat voor de uitdaging om een zeer complex proces te beheren. Het beheren van de bouwplaats, het organiseren van leveringen, het opstellen en bijwerken van werkroosters en het toezicht houden op de werkzaamheden zijn allemaal uitdagingen die perfecte organisatie vereisen. Strakke deadlines en de vele taken die moeten worden uitgevoerd, kunnen de managementteams overweldigen en extra problemen veroorzaken. Daarom is slim en effectief beheer van problemen en taken op de bouwplaats van essentieel belang.

In dit artikel presenteren we enkele van onze oplossingen voor hoe je het werk van het ingenieursteam op de bouwplaats kunt verbeteren en kostbare fouten en vertragingen kunt voorkomen.

Door gebruik te maken van onze software voor bouwmanagement, kun je extra kosten als gevolg van vertragingen en uitvoeringsfouten voorkomen, contractuele deadlines halen, en ervoor zorgen dat het ingenieursteam efficiënter en op een hoger niveau werkt.

WAAR MOET HET INGENIEURSTEAM DAGELIJKS MEE OMGAAN?

Laten we eerst eens nadenken over de problemen waarmee het ingenieursteam op de bouwplaats dagelijks wordt geconfronteerd. De meest voorkomende uitdagingen zijn:

  • Het oplossen van problemen met betrekking tot de uitvoering van de ontworpen constructieve oplossingen,
  • De coördinatie van materiaalleveringen,
  • Het toezicht houden op onderaannemers – zowel de kwaliteit als het tijdschema van hun werk,
  • Snel reageren op problemen die zich op de bouwplaats voordoen,
  • Zorgen dat de veiligheidsvoorschriften (BHV) door de werknemers op de bouwplaats worden nageleefd,
  • Het verzamelen en controleren van de bouwdocumentatie.

Vaak is het zo dat de hoeveelheid verplichtingen het niet toelaat om alle geplande taken uit te voeren. In dit geval is het cruciaal om prioriteit te geven aan de actuele problemen en deze eerst aan te pakken. De overige taken moeten worden gedelegeerd aan andere teamleden of direct aan de onderaannemers.

Hoe kan Pocket Inspections je helpen?

De Pocket Inspections-app is een hulpmiddel voor het beheren van taken. Op de bouwplaats kan de app op verschillende manieren worden gebruikt:

  • Beheer van gebreken op de bouwplaats – de app stelt je in staat om lijsten van gebreken aan te maken (inclusief foto’s en hun locatie op het plan) en deze toe te wijzen aan specifieke onderaannemers. Elke keer dat de ingenieur tijdens een rondgang op de bouwplaats een afwijking constateert, kan hij of zij onmiddellijk een nieuw gebrek of taak in het protocol invoeren en na terugkeer op kantoor de bijgewerkte lijst naar de onderaannemer sturen met het verzoek om de fouten te herstellen. Op deze manier is er geen kans dat de ingenieur een probleem vergeet. Automatisch gegenereerde protocollen besparen tijd die anders nodig zou zijn voor het overzetten van foto’s en het handmatig formatteren van protocollen.Opstellen van bijlagen voor eind- en tussentijdse opleveringen – een essentieel onderdeel van de eind- of tussentijdse oplevering is een bijlage met een lijst van gebreken die moeten worden verholpen. Het maken van een dergelijke lijst met behulp van de app bespaart de ingenieur veel tijd en vergemakkelijkt zijn of haar werk. Geen enkel gebrek mag worden vergeten of over het hoofd worden gezien. 
  • Taken toewijzen aan onderaannemers – net zoals individuele gebreken in het systeem worden ingevoerd, kan de app worden gebruikt als een takenlijst of een lijst met kwesties die moeten worden verduidelijkt. Je kunt bijvoorbeeld de onderaannemer de taak geven om specifieke documenten of werkplaatsplannen aan te leveren en een specifieke deadline vaststellen voor de uitvoering ervan. Doordat alle kwesties en taken in het systeem zijn ingevoerd, is het onmogelijk om een ervan te vergeten. De datum van aanmaak van de taak kan ook dienen als bewijs in geval van traagheid van de onderaannemer bij het uitvoeren van zijn verplichtingen. 
  • Als hulpmiddel voor zelforganisatie, om je takenlijst op elk moment en elke plaats te kunnen maken en bijwerken – het beheren van een groot aantal taken is problematisch als ze niet worden opgeschreven en op bepaalde tijdstippen worden herzien. De app kan worden gebruikt om je verplichtingen te organiseren en de voortgang van de uitvoering ervan te volgen. 
  • Beheer van teamleden en verantwoording voor toegewezen taken – de manager staat voor de uitdaging om zowel zijn eigen werk als dat van de onder hem werkende ingenieurs te organiseren en te controleren. Om een volledig overzicht van de situatie te behouden, is het noodzakelijk om alle toegewezen taken op één plaats te verzamelen. Het beheer van deze taken wordt ook mogelijk gemaakt door de Pocket Inspections-app. De bouwmanager kan in realtime controleren welke taken zijn toegewezen aan de teamleden en welke nog moeten worden voltooid
  • BHV-controle op de bouwplaats – net zoals bij gebrekenlijsten, kan je een lijst bijhouden met betrekking tot de veiligheid op de bouwplaats. Alle BHV-overtredingen kunnen in real-time worden vastgelegd en na afloop van de rondgang (of tijdens) worden verzonden naar specifieke onderaannemers met het verzoek om de overtredingen te verhelpen of om werknemers opnieuw te trainen in specifieke BHV-regels.

Wat levert Pocket Inspections je op als hoofdaannemer?

De Pocket Inspections-app is een hulpmiddel voor het beheren van taken. Op de bouwplaats kan de app op verschillende manieren worden gebruikt:

Door verbeteringen door te voeren en de manager te ontlasten, zal hij in staat zijn om meer tijd vrij te maken voor prioritaire taken. Minder belangrijke kwesties kan hij gemakkelijk delegeren aan ingenieurs op een lager niveau. Met behulp van geïntegreerde software kan de bouwmanager continu toegang hebben tot alle belangrijke zaken tijdens vergaderingen met de investeerder of onderaannemers. Hij kan ook taken in realtime toewijzen aan teamleden en de resultaten van hun werk controleren.

Fouten die in een vroeg stadium worden vastgesteld, kunnen veel gemakkelijker, sneller en goedkoper worden hersteld.

Het vermijden van grote fouten zal bijdragen aan het verminderen van onverwachte problemen in latere stadia van de bouw, waardoor contractuele deadlines kunnen worden gehaald en boetes voor overschrijding kunnen worden vermeden.

ONZE KLANTEN

ONTDEK DE VOORDELEN

ERVAAR HET VANDAAG NOG! PROBEER HET GRATIS

Als u vragen heeft, schrijf naar info@pocketinspections.com